Header Ad

Historijska prekretnica za disciplinu DRAG (A10)

12. februara 2016. godine ostaće zapamćen kao historijski dan za disciplinu DRAG (A10). Na radnom sastanku u Budimpešti, gdje su između ostalog ugošćeni Sead Agić i Rudolf Kalkan kao predstavnici iz BiH i Hrvatske u mađarskom savezu dogovoreno je pokretanje CEZ Kup-a za sezonu 2016., te u skladu sa tim CEZ Prvenstva od sezone 2017.


“CEZ je za naše podneblje najjači rang takmičenja koji možemo voziti... CEZ inače čine 24 države članice (savezi) u okviru FIA e, i za razliku od nasionalnih prvenstava, za CEZ se direktno na nivou FIA CEZ komisije dogovara, planira itd.. Jedan veliki iskorak o čemo ćemo u budućnosti još dosta više govoriti…” napisao je Sead Agić na svom fb profilu.

“Ovu poruku pišem kao podršku svim takmičarima koji su prepoznali u kojem smjeru se kreću stvari, te kao potvrdu kvaliteta rada posljednjih nekoliko godina u kojima smo razvijali disciplinu u skladu sa normama FIAe. Mnogi će biti iznenađeni kada na FIA stranici vide pravilnik, samo to mogu reći za sada .” dodao je Agić.


Svako ko voli ovaj sport ima razloga da se raduje, pred nama su velike stvari!!!