Header Ad

Jaguar u prodaju pustio novu osnovnu izvedenicu modela F-Type

Koliko god se kupci trudili to sakriti cijena je prvo što se važe prilikom kupovine automobila. Upravo
zbog nje mnogi odustaju od svojeg auta snova i biraju jeftiniju alternativu. Osnovni modeli jedan su od načina proizvođača da pridobiju takve mušterije nazad. Svi znamo kako Jaguar F-Type nije nimalo jeftin, a tu je sada nova osnovna izvedba čija je cijena za 64.000 KM manja nego ranije…

Jaguar je u prodaju pustio novi osnovnu izvedenicu modela F-Type. Takav automobil unatoč nižoj cijeni donosi vjetrobransko staklo koje filtrira sunčeve zrake, djelomično električno vozačevo sjedalo, GPS, navigaciju i Meridianov audio sustav. Uz nižu cijenu ide i EliteCare paket koji obuhvaća ograničeno jamstvo, održavanje vozila, pomoć na cesti i to sve u razdoblju od pet godina ili do 96.000 km ovisno što se prije zadovolji.

Za pokretanje osnovnog primjerka Jaguara F-Type zadužen je 3.0-litreni V6 motor s 344 KS i 449 Nm okretnog momenta. On je uparen sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem. Ta se snaga na pogonske kotače šalje preko šest-stupanjskog ručnog mjenjača što u konačnici rezultira ubrzanjem do stotke za 5.5 s i maksimalnom brzinom od 259 km/h.