Header Ad

Sporija ali ljepša: Carmen Jorda imenovana razvojnom vozačicom Renault-a

Marco Sorensen ogorčen je napustio Renault nakon što je Carmen Jorda imenovana razvojnom vozačicom ekipe iako je on bio brži čak 12 sekundi od nje na F1 simulatoru...

Danski 25-godišnji vozač može se pohvaliti jednom pobjedom u GP2 seriji, kao i s tri u Formuli Renault 3.5, a od 2013. godine također je za F1 momčad Lotus odrađivao posao test vozača. No, na kraju je ogorčen otišao iz ekipe koju je preuzeo Renault uoči 2016. godine, s obzirom da je uloga razvojne vozačice ostala u rukama atraktivne Carmen Jorde, unatoč skromnim vozačkim sposobnostima.

'Bila je 12 sekundi sporija od mene u simulatoru, ali svejedno je njoj pripala nagrada,' izjavio je Sorensen za Ekstra Bladet koji je karijeru odlučio nastaviti u utrkama izdržljivosti s Aston Martinom. Smatra da je za ulazak u Formulu 1 ipak ključan isključivo novac kojeg on nema, a očito ga atraktivna 27-godišnja Španjolka bolje privlači.

Podsjetimo, Jorda je u svojoj vozačkoj karijeri odvozila 44 utrke GP3 serije, no niti jednom nije osvojila bodove. Najbolji plasman u ukupnom poretku bilo joj je 28. mjesto 2012. godine. No, svejedno ju je prošle godine Lotus imenovao svojom razvojnom vozačicom koja testira performanse bolida u simulatoru, a Renault ju je na tom mjestu zadržao.

To što vozi 12 sekundi sporije od konkurenata čini se da nije najvažnija stvar, jer i tako joj nikad ne planiraju povjeriti pravu vozačku poziciju u F1 utrkama. Na šestu vozačicu u F1 povijesti još ćemo malo morati pričekati...