Header Ad

Srbija zvanično dobija novu disciplinu - DRAG UTRKE ULAZE U KALENDAR?!Drag utrke, utrke ubrzanja ili poznatije kao 1 na 1 trke, uskoro bi mogle postati zvanična auto disciplina Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Jedan od velikih imena ovog sporta, koji se sa kolegama trudi da ova disciplina dobije svoj zasluženi status u Srbiji, Esad Došljak, popularni Bole, na svom fb profilu je napisao kako su razgovori sa gospodinom Goranom Toromanom sekretarom SAKSS-a više nego pozitivni! Drag Race A10 disciplina će po svemu sudeći ući u zvanični kalendar trka SAKSS-a!Godinama unazad vozači iz Srbije su jednostavno bili prinuđeni da se takmiče na utrkama u regionu. Naravno, najbliža utrka za sve takmičare iz Srbije bila je ona u Osijeku.

Poslednja utrka ubrzanja na 402 metra u Srbiji bila je organizovana na aerodromu Batajnica 2007. godine i godinu nakon toga na ulicama Novog Beograda.

Iskreno se nadamo da će rukovodstvo SAKSS-a iznaći riješenje i zajedno sa vozačima, koji su već velika imena u regiji, dovesti ovu discišlinu u Srbiju na onaj način kako je i zaslužila.