Header Ad

Izbačen pravilnik za 1. Rally Neum

Neum ne gubi vreme, jer iako po prvi put neki sportski automobilski događaj stiže u jedini Bosanskohercegovački grad na moru, ambiciozni domaćini to čine sa stilom, kraljevskom disciplinom autosporta - "1. Rally Neum 2016" je ispred nas, u organizaciji AK ''ArcRACING'' i pod pokroviteljstvom Opštine Neum. Prvo ovogodišnje takmičenje iz kalendara Reli Šampionata BiH pored takmičara iz Bosne i Hercegovine ugostiće i posade iz Hrvatske, Srbije i Slovenije u konkurenciji ovogodišnjeg Reli Kupa BiH.
Ovogodišnji Reli Neum je u formatu Sprint relija, ukupna dužina itinerera je 87,88 km, a od toga je 33 km (37,55%) brzinskih ispita. Predviđeno je da se voze četiri brzinska ispita, na jednoj stazi dugoj 8,25 km, u oba smera.Ceremonijalni start zakazan je za petak, 01.04. u 19 časova na obali ispred Hotela Sunce, gde će dan kasnije, u subotu 02.04. u 16:30, biti održana i ceremonija dodele priznanja.
Start takmičarskog dela relija biće u subotu, 02.04. u 10:01 sa gradskog parkinga u ulici Kralja Tomislava, nakon čega posade odlaze na start prvog brzinskog ispita.
Svi zainteresovani takmičari mogu ovde preuzeti Prijavni list i Poseban pravilnik.
U narednim danima, sledi više informacija i za posade i za gledaoce na stranicama našeg portala.