Header Ad

Posjetili smo beogradski sajam (foto)

Peti po redu "BG Car Show", koji se organizuje svake druge godine naizmjenicno sa Medunarodnim salonom automobila u Beogradu, ugostice preko 300 izlagaca iz 20-ak zemalja. Posjetioci mogu da vide oko 40 automobilskih premijera, dok je na sajmu motocikala "Motopassion" izloženo 35 novih dvotockaša.

I ove godine prisutan je širok dijapazon modela - od onih najpristupacnijih, sa cijenom ispod 8.000, pa do superluksuznih automobila, medu kojima se izdvajaju vozila marke Bentley, koja su izložena u hali 1.


Medu modelima koji se prvi put pojavljuju pred srpskom publikom su nove generacije Mercedesa E klase, Audija A4, BMW-a X1. 

Izloženi su i nova Opel Astra, Renault Megane, Renault Talisman, kao i cetvrta generacija najpopularnijeg hibridnog modela na svetu - Toyota Prius.

Zaljubljenici u SUV i terenska vozila mogu da vide novi Hyundai Tucson, Kiju Sportage, restilizovanu Toyotu RAV4, ali i modele kineskog proizvodaca Great Wall kao i asortiman kompanije Isuzu, koja je specijalizovana upravo za ovu vrstu automobila.

Poseban kuriozitet na ovogodišnjem sajmu automobila predstavlja Toyota Mirai - prvi serijski model ovog japanskog proizvodaca koji kao pogonsko gorivo koristi vodonik. 

Za najluksuznije eksponate ove godine zadužen je Bentley koji je srpskoj publici predstavio modele GT Continental i Flying Spur.

Pored toga što privlaci veliki broj zaljubljenika u automobile, BG Car Show znacajan je i za uvoznike i prodavce novih vozila u Srbiji. Tokom trajanja ove manifestacije u proseku se proda i do 2.000 automobila, što iznosi oko 10% ukupne godišnje prodaje novih vozila u Srbiji.
Kapije Beogradskog sajma otvorene su svakog dana od 10 do 20 casova. Pojedinacna ulaznica košta 300 dinara, grupna 200, grupna za dake i studente 150, a parking se placa 100 dinara po zapocetom satu.

Opširnije u 201. izdanju VR video magazina.

5. DDOR BG CAR SHOW
foto: Nermin Kevrić