Header Ad

Ferarri SF70H - Povratak pobjedničkim navikama nakon neuspješne 2016.? (video)

Ferrari je šesta ekipa koja je predstavila svoj novi bolid za 2017. imena SF70H nakon online predstavljanja u Fioranu.


Momčad se odlučila za online predstavljanje u Fioranu gdje će novi bolid kasnije odraditi dan za snimanje tijekom kojeg smiju prijeći najviše 100 kilometara, a na prezentaciji su bili prisutni tehnički direktor Mattia Binotto, šef momčadi Maurizio Arrivabene i vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen. Ferrari se nakon eksperimenta s bijelim površinama u 2016. ove godine vratio većinom crvenoj boji, a bolid privlači pažnju radikalnim oblikom otvora za hladnjake i tankim i visokim krilom ispred stražnjega krila kakvo je jučer isprobao i Mercedes.

Nos je sličan prošlogodišnjem, a donji rub otvora za hladnjake nastavlja se i čini usmjerivač zraka karakterističan u ovome području. Pokrov motora dijeli dosad uobičajena peraja bijele boje koju dosad nije pokazao samo Mercedes, a sudeći prema otvoru na gornjem dijelu monokoka novi SF70H imat će S-duct sustav.

Ekipa se nada povratku pobjedničkim navikama nakon neuspješne 2016. u kojoj nisu pobijedili nijednom, a pripremili su novi motor koji koristi inovativan dizajn klipova dizajniranih i izrađenih pomoću tehnologije 3D printanja.

Tokom prošle sezone Ferrari je promijenio tehničku strukturu koja je sada više horizontalna nakon što je momčad napustio tehnički direktor James Allison, a Binotto je postao šef tehničkoga odjela nakon što je dotad bio odgovoran za motor.

Ferrari je prošlu sezonu završio na trećem mjestu nakon što ih je Red Bull uoči početka ljetne pauze u Hockenheimu prestigao i do kraja sezone zadržao drugo mjesto.