Header Ad

McLaren Honda MCL32 - povratak izvornoj boji (video)

Druga najuspješnija ekipa u historiji F1 predstavila je novi bolid za 2017. MCL32 koji za McLaren predstavlja sezonu velikih promjena, uključujući novo ime i povratak njihove izvorne narančaste boje na bolidu. McLaren je već neko vrijeme najavljivao da će novi MCL32 biti narančaste boje s kojom su 1966. započeli svoju F1 avanturu i otada ostvarili 12 vozačkih i 8 konstruktorskih naslova kao i 182 pobjede u 801 nastupa.Promjena imena i vizualnog identiteta nastupila je nakon odlaska dugogodišnjeg šefa i suvlasnika momčadi Rona Dennisa, a na čelnoj poziciji sada se nalazi marketinški guru motorsporta Zak Brown.
Novi MCL32 treći je bolid nove generacije hibridnih turbo bolida s kojim se McLaren planira približiti samom vrhu Formule 1, a velike nade polažu u Hondu koja je za 2017. u potpunosti promijenila koncept svoje pogonske jedinice.

Bolid oduševljava detaljnim prednjim i stražnjim krilima koje imaju neke dosad neviđene ideje, a nosači nosa maksimalno su produljeni prema iza, slično kao i na Renaultu R.S.17, ali kod McLarena su prisutna tri vertikalna proreza.