Header Ad

Nova Pagani Huayra Roadster - Toples izdanje za 2,28 miliona eura (video)

Već smo navikli da iz Paganija redovitom dolaze automobili dostojni poglavlja u povijesti umjetnosti. Najnoviji primjer nije izuzetak.

Novi model je puno više od toples izdanja postojeće Huayre, a u Paganiju tvrde da su nakon brojnih muka i problema uspjeli napraviti vrhunski posao. Konkretno, skidanjem krova Paganijevi stručnjaci su uspjeli zadržati jednaku čvrstoću konstrukcije, a pritom je, pazite sad ovo, masa bolida pala za nemalih 6%. Pagani Huayra Roadster u modu lakog krcanja teži 1.280 kg, 80 kg manje od coupe izvedbe. Veći dio zasluga ide na račun kompozitnih dijelova, ali i samog podvozja gdje su komponente ovjesa izrađene od nove aluminijske slitine.

Novosti ima i u području pogona. Naravno, Mercedes-AMG M158 6.0 V12 i ovdje zadovoljno grglja, a u maksimumu daje 764 KS i preko 1.000 Nm već od 2.400 o/min. Usuglašen je s novim sedam-stupanjskim mjenjačem sa snažnije BC izvedbe.

Prednje keramičke diskove s potpisom Bremba i mjerama 380x34 mm hvataju šest-klipne čeljusti sprijeda i četiri-klipne straga. Posebne su i gume, a potpisuje ih Pirelli.
Budući vlasnici mogu birati između dva tipa krova, karbonskog s centralnim transparentnim dijelom, te drugim tkanenim kojeg je moguće pohraniti u neveliki prtljažni prostor automobila.
Recimo i kako je predviđena naklada od 100 primjeraka, a početna cijena je 2,28 milijuna eura.