Header Ad

Prvi dan testiranja - Vettel najbrži u Barceloni

Sebastian Vettel odvozio je najbrže vrijeme prvoga dijela prvoga dana testiranja u Barceloni ispred Bottasa u Mercedesu i Pereza u Force Indiji dok su McLaren i Red Bull imali problematičan start nove sezone.Prvi dan testiranja nije dobro započeo za McLaren budući da je Alonso morao u boks nakon samo jednoga instalacijskoga kruga zbog problema s sustavom za ulje na novom Hondinom motoru, a prvi prekid izazvao je Daniel Ricciardo koji je stao na stazi nakon samo nekoliko krugova zbog problema sa senzorima na novom RB13.

Kevin Magnussen također je stao na izlazu iz boksa i skoro izazvao drugu crvenu zastavu, ali mehaničari su bili brzi i maknuli ga kako ne bi izazvao još jedan prekid. Ali samo nekoliko minuta prije kraja jutarnjega dijela prvoga dana, Danac se razbio na kočenju za deseti zavoj, blokirao stražnje kotače i izgubio kontrolu nad Haasom VF-17 nakon čega se zabio u barijere i oštetio prednje krilo.
Williams i Haas također su isprobali T-krila na svojim bolidima nakon što su ga na predstavljanju pokazali Mercedes i Ferrari, a jedino ga je Mercedes postavio na zasebni nosač dok su ostale tri momčadi krilo pričvrstili na stražnji dio peraje.

Vettelovo najbolje vrijeme još uvijek je gotovo osam desetinki sporije od Hamiltonovog pole positiona iz 2016. (1:22.000), ali kako je riječ o prvome danu uopće nije upitno hoće li novi bolidi srušiti taj rekord, nego kad će i za koliko ga srušiti. Prošlogodišnje najbolje vrijeme na testiranjima u Barceloni bilo je 1:22.791 (Kimi Raikkonen, Ferrari SF16-H, ultrasoft).

Vettel je svoje najbolje vrijeme odvozio u kraćoj dionici na medium gumama, a Bottas je vozio dužu dionicu na softu.

Testiranja se nastavljaju nakon pauze za ručak, u 14:00, a Valtterija Bottasa zamijenit će Lewis Hamilton budući da je Finac već odvozio udaljenost veću od jedne cijele utrke (koja na ovoj stazi iznosi 66 krugova).