Header Ad

Sezona 2017: Sauber C36 F1 bolid dolazi sa novim bojama i ajkulinim perajem

Sauber F1 tim je objavio prve fotografije svog bolida za ovu sezonu u Formuli 1. To je drugi novi bolid kojeg upoznajemo, nakon što je Williamsov takođe stigao na globalnu mrežu.
Švicarska ekipa, koja je završila na 10. mestu u konkurenciji konstruktora prošle sezone, kompletno će predstaviti bolid 22. februara tokom video sesije u Barseloni. Markus Erikson i Paskal Verlajn će činiti vozačku postavu, mada će Antonio Đovinaci odvozati prvi test 27. februara, zbog Verlajnove povrede.

C63 odlikuje preoblikovano zadnje krilo, slično onom kod Williamsa FW40, kao i karakterističan „nos“. Tu je i „ajkulino peraje“ i nove boje u plavo-zlatnoj kombinaciji. Za sada nema mnogo sponzora, a na poklopcu motora počiva jubilarni logo, koji označava 25 godina učešća u „najbržem cirkusu na svetu“.Novi tehnički direktor tima, Jerg Cander, rekao je da tim „stavlja akcenat na aerodinamičku stabilnost, kao protivtežu maksimizovanju vertikalnog aerodinamičkog pritiska“. Cander, koji se iz Audija preselio u Sauber pred početak nove sezone, rekao je da je odluka da se koristi godinu dana star Ferrarijev motor dobra osnova jer je riječ o „proverenom i testiranom sistemu sa poboljšanom pouzdanošću“.

On je dodao: „To što smo u mogućnosti da startujemo rano i utvrdimo kako motor funkcioniše u novoj šasiji je prednost, jer je tim upoznat sa motorom i transmisijom, kao i zahtjevima rashlađivanja.“