Header Ad

Švedska - Japanci i Nijemci zajedno na testiranju

Dva nova sportska modela koja su plod saradnje japanske i njemačke kompanije, fotografisani su u Švedskoj.Ljubitelji sportskih automobila već dugo iščekuju novu Supru, ali i nasljednika odlazećeg BMW-a Z4. Da se trenutak premijere ova dva modela polako približava, podsjećaju nas fotografije maskiranih prototipova nastale u zimskom ambijentu u Švedskoj.

"Špijunski" fotograf uspio je po prvi puta da "uhvati" BMW-ov novi roudster sa spuštenim krovom.
Oba vozila i dalje su brižljivo kamuflirana kako bi dizajn automobila što duže ostao tajna za sve osim za uži krug ljudi koji se bave razvojem ova dva modela.

Za sada je poznato da će BMW Z5 biti nešto lakši od prethodnika i da će za pogon koristiti četvorocilindarski ali i šestocilindarski motor. Snaga će se standardno prenositi na zadnje točkove, a kao opcija kupcima će biti ponuđena i verzija sa xDrive pogonom na sva 4 točka.Što se tiče nove Supre, ovaj model stilski je zasnovan na dizajnerskoj studiji FT-1 iz 2014. Osim benzinskog motora koji, kako pišu strani automobilski mediji, potiče iz BMW-a, nova Supra će dobijati snagu i od dva elektromotora.

Očekuje se da će pogonski sistem proizvoditi 350-400 ks.BMW Z5 i nova Toyota Supra trebalo bi da budu predstavljeni tokom 2017. godine, a očekuje se da u prodajne salone stignu 2018.