Header Ad

Bentley napušta Englesku?!

Izvršni direktor Benteleya, Wolfgang Durheimer otkrio je da bi kompanija zbog brexita mogla preseliti svoju proizvodnju iz Britanije ako je potrebno. Britanski proizvođač automobila trenutno sva svoja vozilia gradi u engleskom gradu Crewe, a kako je izjavio za Reuters, Durheimer navodi kompanija održava važne razgovore s britanskim dužnosnicima o odluci nacije da napusti Europsku uniju.


"Imam oko devet do 12 mjeseci, gdje mogu pričekati i vidjeti što će se dogoditi, a onda moram poduzeti ozbiljne odluke. To je sve povezano s budućim modelima Bentleya. "To nam daje malo prostora za disanje, ali i vladi, onda moram imati jasne odluke o budućoj proizvodnji", rekao je Durheimer.

Bentley je poput mnogih drugih proizvođača automobila, zabrinut zbog mogućih trgovinskih barijera koje bi mogle biti utvrđene nakon brexita i kaže da će razmotriti proizvodnju vozila negdje drugo.

"Bentley je poznat u svijetu po svom britanskom identitetu, ali ako treba da biramo da ne proizvodimo više automobile, onda bi ih proizvodili negdje drugo ", rekao je Durheimer.