Header Ad

Hamilton i Vettel: Raduje nas međusobna borba za naslov prvaka

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel vesele se mogućnosti da se međusobno bore za naslov prvaka jer prvi puta u karijeri imaju slične bolide koji bi nam trebali pružiti zanimljivu borbu za naslov do posljednje utrke.


Vettel je od 2010. do 2013. osvojio četiri uzastopna naslova prvaka u Red Bullu i često je imao bolid s kojim mu ostali nisu mogli zaprijetiti, a Hamilton je od 2014. do 2016. osvojio dva naslova prvaka u Mercedesu koji je bio najdominantniji u povijesti F1 i slavio na 51 od 59 utrka u tom razdoblju.
Ako je suditi na temelju prve utrke nove sezone, ove godine Hamilton i Vettel po prvi puta u karijeri imaju podjednake bolide koji bi Formuli 1 trebali pružiti zanimljivu borbu za naslov između vozača dvaju različitih momčadi, prvi puta od 2012. kad su se na naslov borili Vettel u Red Bullu i Alonso u Ferrariju.

“Imam veliko poštovanje prema Hamiltonu,” rekao je Vettel.

“Dokazao se kao jedan od najbržih vozača u F1 i sigurno bih volio imati blisku borbu s njim.”

“Sad se čini da imamo jednake bolide i nadam se da će tako i ostati. Zatim ćemo vidjeti kako će ispasti, ali zabavno je utrkivati se za pobjede i utrkivati se protiv najboljih.”

Hamilton je također izrazio zadovoljstvo što se nakon tri godine napokon bori s nekim tko nije iz njegove momčadi.

“Imam nevjerojatnu razinu poštovanja prema Sebastianu i onome što je ostvario u svojoj karijeri,” rekao je Hamilton.

“Bila je privilegija utrkivati se u istom razdoblju kao i on i sad napokon možemo imati pravu utrku.”
“Volio bih kad bi utrke bile puno napetije u današnjim bolidima, ali i dalje mislim da imamo sličnu brzinu. Bit će vrlo, vrlo teško ove sezone.”

“Bit će fizički i mentalno zahtjevno.”

“Ali utrkivanje s najboljima je bit Formule 1 i ono što vas u konačnici tjera da radite još više i podižete ljestvicu, čemu se veselim.”