Header Ad

Sezona je počela - Održan 10. Auto reli Ilijaš

U organizaciji Auto moto kluba Ilijaš održan je deseti Auto reli Ilijaš 2017. Po veoma hladnom i vjetrovitom vremenu, a koje nije išlo na ruku učesnicima relija koji se boduje za šampionat BiH, nastupila su 32 majstora brzine i spretnosti iz Tuzle, Jajca, Novog Travnika, Sarajeva, Ilijaša.
Prisutni ljubitelji ovog atraktivnog sporta, a koji su došli iz Visokog, Breze, Sarajeva, Ilijaša, Kiseljaka uživali su u obje vožnje svih takmičara. Vrijedni organizator relija obezbijedio je atraktivne nagrade najboljim takmičarima i klubovima, a to su:
Najstariji učesnik je bio Muris Žabić (SAK SPARK Tuzla) ,najmlađi učesnik Muhamed Julardžija (AMK EMM Jajce). Najbolja žena-vozač je Nada Dželilović(AMK EMM Jajce). U klasi invalida-vozača najbolji je Sejfo Muhić (AMK TUZAMK Tuzla), a drugo mjesto pripalo je Murizu Žabiću (SAK SPARK Tuzla).
U konkurenciji klubova najbolji je AMK EMM Jajce, drugi je SAK KOMOTIN Jajce, a treće mjesto pripalo je klubu „MLADOST“ Novi Travnik. U konkurenciji najboljih ekipa sponzora turnira poredak je sljedeći:
Prvo mjesto Elektro mehanik Jajce, drugo mjesto SAK KOMOTIN Jajce, a treće mjesto TI OIL TEAM Novi Travnik. U pojedinačnoj konkurenciji vozača po klasama je poredak sljedeći: KLASA I prvo mjesto Zlatan Dželilović, drugo mjesto Alija Karabašić, treće mjesto Mesud Krpo. KLASA II prvi je Ivica Malić, drugo mjesto Davor Sikima, treće mjesto Merim Julardžija. KLASA III prvi je bio Mirko Bagarić, drugi Dragan Lovrenović. U klasi IV najbolji je bio Muamer Julardžija, drugi je bio Adis Julardžija, a treći Salko Duranović.