Header Ad

Tesla ima "kandidata za proizvodnju" Modela 3

Kako javlja ugledni list Forbes, Tesla uveliko proizvodi posljednje inačice Modela 3 koje bi trebale da predstavljaju "kandidate za proizvodnju". Riječ je o prototipima koji su dovoljno usavršeni da postanu model po kojem će uslijediti masovna proizvodnja.


Electrek navodi da je direktor Elon Musk  potvrdio kako se prototipi Modela 3 grade alatima za masovnu proizvodnju. To je i razlog što Tesla takve automobile naziva "kandidatima za proizvodnju" umjesto "beta prototipi". Štaviše, Musk je kazao da je kvalitet prototipa Modela 3 znatno bolji od prototipa u vrijeme priprema za proizvodnju Modela S i Modela X.

Ono što je najzanimljivije jeste da će Modeli 3 biti u voznom stanju za manje od dvije sedmice. Proizvodnja najjeftinijeg električnog automobila na svijetu trebala bi konačno početi u julu, a početna cijena bit će 35.000 dolara. Također, Kompanija Tesla je nedavno saopćila da će želi obezbjediti dodatnih milijardu eura kroz dionice i obveznice koje će, kao što je planirano, iskoristiti za pokretanje skore proizvodnje pristupačnog električnog automobila Model 3.