Header Ad

Vettel namjerno skrivao pravi potencijal novog bolida?!

Red Bullov savjetnik Helmut Marko vjeruje da je Ferrari još brži nego što je to bilo vidljivo u Barceloni te misli da je Sebastian Vettel namjerno skrivao pravi potencijal novog bolida na španskoj stazi.


Ferrari je čini se obavio odličan posao tokom zime i kreirao bolid s kojim će se boriti za pobjede u novoj sezoni Formule 1. Tako barem pokazuje nedavno završeno zimsko testiranje u Barceloni na kojem su Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel odvezli najbrže krugove. Veliko je to iznenađenje jer dizajneri u Maranellu muče se već desetak godina, a posljednji vozački naslov osvojio je Raikkonen davne 2007. godine. No, Lewis Hamilton priznao je da smatra kako će Mercedes biti na mukama u dvoboju s Ferrarijem ove sezone, a zabrinuti su i u Red Bullu.'Ferrari je vrlo jak i ima prilično pouzdan bolid. Ono što me posebno brine je to što dobro poznajem Vettela i on je u svom najbržem krugu digao nogu s gasa na startno-ciljnoj ravnini. Svi su to mogli vidjeti,' upozorava Red Bullov savjetnik i bivši F1 vozač Helmut Marko koji također dodaje:

'Ako napraviš nešto takvo onda je tvoje samopouzdanje ogromno, kao i spoznaja da iz bolida možeš izvući još puno više.'

Pravu istinu ipak nećemo znati još desetak dana, do Velike nagrade Australije 26. marta.

'Puno se toga može skrivati, ali ako će se utrka u Melbourneu voziti pri istoj temperaturi koju smo imali na testiranju, Ferrari će sigurno biti ispred svih,' zaključuje čovjek od povjerenja Dietricha Mateschitza.