Header Ad

Iz Reanulta najavljuju prvu ‘uzbudljivu’ nadogradnju na VN Bahraina

Renault u Bahrainu planira donijeti prvu u nizu nadogradnji svoga bolida R.S.17 s kojom bi se trebali lakše natjecati za osvajanje bodova i time se približiti cilju osvajanja petoga mjesta u poretku konstruktora.Nakon teške povratničke sezone u kojoj su završili deveti u poretku konstruktora, Renault je ove godine jasno istaknuo da je cilj završiti barem peti, a da sezonu žele završiti s četvrtim najbržim bolidom.

U Australiji Hulkenberg i Palmer nisu ušli u Q3 niti osvojili bodove iako je Nijemac bio blizu i završio 11. nakon što nije mogao prestići Ocona u Force Indiji, ali Renault vjeruje da bi im planirana poboljšanja trebala olakšati borbu za bolje pozicije.

“Imamo momčad koja još uvijek raste i pripremili smo puno toga,” rekao je upravljački direktor Abiteboul za Autosport.

“Naši izravni suparnici poput Toro Rossa i Force Indije sigurno neće spavati i također će imati poboljšanja.”

“Zato će biti zanimljivo tko će donijeti više poboljšanja. Jasno je da imamo potencijala, znamo što smo pripremili i vrlo je uzbudljivo.”

“Da te nadogradnje trenutno imamo na bolidu. lako bismo osvajali bodove.”

“Imamo nekoliko poboljšanja od treće utrke [u Bahrainu] nadalje i svaki puta donosi poboljšanje vremena po krugu. Ali znam da nismo jedini, bit će to zanimljiva sezona.”

Manjak testnih kilometara, uz odustajanje Jolyona Palmera u Australiji, Renaultu je uskratilo vrijedne podatke korisne za razvoj bolida.

“Izgubili smo 50% kapaciteta za učenje iz podataka o svom bolidu, o ponašanju s puno i malo goriva. Takve stvari trenutno jako puno vrijede, posebno s novim gumama.”
 
“Pomalo frustrirajuće, ali sami smo krivi i moramo nastaviti dalje.”