Header Ad

M4 DTM - novi bavarski trkač (video)


Ne postoji nedostatak sportskih serija širom svijeta, ali jedna od najpopularnijih definitivno jeste DTM. Njemački turing šampionat dobio je ovogodišnje promjene u pravilnicima, koje su još jedanput vratile tri proizvođača na sam početak. Kompanija BMW je došla do ovoga što ćete vidjeti u priloženom videu.Automobil koji vidite je M4 DTM i usko je baziran na odlazećem modelu koji je osvojio ovaj šampionat 2014. i 2016. godine, ali i nagradu najboljeg konstruktora 2014. i 2015. godine. Za ovu sezonu trkačka zvjerka bavaraca dobija sve bitne modifikacije.

Za početak, novi model je daleko moćniji, posjeduje veće usisnike vazduha što dovodi do toga da četvorolitarki motor sa unutrašnjim sagorijevanjem proizvodi 500 konjskih snaga. Automobil takođe posjeduje i mnogo aerodinamičniju i efikasniju karoseriju, značajno bliže tlu sa novim duplim elementima zadnjeg krila, između svih ostalih aero promjena.

Diskovi kočnica od ugljeničnih vlakana proizvode mnogo više kočione sile nego prije i dok mnoge komponente vješanja posjeduju standardne karakteristike, one i dalje mogu biti prilagođene svim potrebama određenih staza. Isto tako može biti prilagođena i transmisija, od koje sekvencijalni mjenjač posjeduje šest brzina istovremeno, dok tokom jedne trke, inžinjeri mogu izabrati između jedanaest vrsta prenosa koji zavise od tipa trke na kojoj se automobil takmiči.

Najnoviji model posjeduje plave ukrštene farove kao originalni M3 DTM i 3.0 CSL automobili, ali svakako će novom Bavarcu biti potrebno mnogo više kako bi pobjedio Audi RS5 i Mercedes-AMG C63, koji su takođe bili redizajnirani za ovogodišnji šampionat. Ukratko govoreći, nova mašina definitivno obećava dobru sezonu njemačkim fanovima i svim ostalim koji prate ovo takmičenje širom svijeta.