Header Ad

Nijemci našli drugog slavnog klinca kojeg sada prate (video)

Nakon što je Fabian Vettel počeo nastupati na utrkama Audi TT Cupa, njemačka javnost nada se da bi jednog dana mogao ući u Formulu 1 pa da ponovo imaju braću u natjecanju, kao u doba Michaela i Ralfa Schumachera.


Mick Schumacher posljednjih dana više nije mladi vozač u Njemačkoj o kojem se najviše priča. Naime, pojavio se Fabian Vettel, brat slavnog Sebastiana koji trenutno vodi u ukupnom poretku Formule 1 i pokušava osvojiti svoju petu titulu svjetskog prvaka.

Vettelov mlađi brat ima 18 godina i polako gradi vozačku karijeru. Za razliku od nekih njegovih vršnjaka koji su već blizu elitnog automobilističkog natjecanja ili poput Lancea Strolla već voze u njemu, Fabian je donedavno još vozio karting, a ove sezone debitirao je u Audi TT Cupu, utrkama koje služe kao uvertira onima DTM-a, vrlo popularnima u Njemačkoj.

'Uvijek me to zanimalo. Rođen sam u kamperu i cijeli svoj život sam proveo na stazi,' predstavio se javnosti mladi Vettel, no zasad je daleko od svog starijeg brata.

Fabianov prvi službeni nastup na Hockenheimu nije bio pretjerano uspješan. U jednoj je utrci bio diskvalificiran, u drugoj je završio osmi. Svejedno, u Njemačkoj ne gube nadu u njega i nastavit će pratiti Vettelov razvoj, u nadi da bi mogli jednog dana ponovo imati braću u Formuli 1, poput svojedobno Michaela i Ralfa Schumachera...