ponedjeljak, 24. rujna 2018.

BMW najavljuje skoru premijeru nove serije 3



BMW je objavio novi teaser svoje nove serije 3. Ovaj put se radi o video teaseru u kojem možete vidjeti dio proizvodnog procesa ovog automobila te nekoliko detalja njegove vanjštine i interijera. S obzirom na učestale službene objave s kojima se najavljuje ovaj automobil za pretpostaviti je kako će mu premijera biti održana početkom idućeg mjeseca u Parizu, no službenih potvrda toga još uvijek nema.

Podsjetimo, o ovom automobilu za sada znamo da će biti oko 55 kg lakši od svog prethodnika te da mu je raspored mase na osovine 50 naprema 50. Također, koeficijent otpora zraka mu iznosi 0.23, a promjene dizajna vanjštine će biti prvenstveno "evolutivne naravi." U unutrašnjosti se može očekivati usklađivanje s recentnijim BMW-ovim modelima te naprednija i bogatija oprema.

Ponuda motora serije 3 će i dalje biti vrlo bogata, odnosno uključivat će nekoliko benzinskih i dizelskih 3, 4 i 6-cilindričnih pogonskih strojeva. Snaga benzinaca će se kretati između 150 do 380 KS koliko će razvijati M340i, dok će snaga dizelskih motora kretati između 136 KS do 340 KS koliko bi trebao razvijati M340d. Iz BMW-a su objavili i da će ovaj automobil biti dostupan s temeljito dotjeranim te najsnažnijim 4-cilindričnim motorom koji je ikada ugrađen u jedan BMW, a koji će u isto vrijeme biti oko 5% ekonomičniji od svog prethodnika. Također, bit će opremljen filterom čestica i zadovoljavat će Euro 6d-Temp normu.

Ovisno o odabranom motoru serija 3 će dolaziti s pogonom na stražnje ili na sva četiri kotača, a standardnu će opremu činiti 6-stupanjski ručni ili 8-stupanjski automatski mjenjači. Ovi potonji će se nekim izvedbama biti dostupni i kao opcijska oprema, a isto vrijedi i za xDrive pogon na sva četiri kotača. Ponudi će se priključiti nekoliko ne samo hibridnih, već se očekuje i u potpunosti električno pokretana izvedba. Dakako, na sam vrh ponude će vremenom zasjesti M3.


TV izdanje - Poslednje dodato