petak, 28. rujna 2018.

Zarazna bolest: Automobilizam se u porodici Ramić prenosi sa generacije na generaciju



Oduvijek su naši sportisti, ostvarivali odlične rezultate pod zastavom drugih zemalja. Međutim takvih ima i u drugim sportovima ali teško je bilo očekivati da će neko u automobilizmu krenuti tim stopama. Mladi automobilista Ado Ramić, koji živi i radi u Austriji, svojim odličnim nastupima u brdskom šampionatu Austrije i Evrope sve više privlači pažnju sportske javnosti.

Podmladak automobilističkog asa Fadila Ramića naslijedio je očevu ljubav prema trkama.
Dok je otac iz Austrije dolazio da se takmiči na svaku trku u BiH, želeći da tako doprinese popularizaciji automobilizma u BiH, Ado je planirao kako da jednog dana i on krene tim brdovitim cestama. Debitovao je u rodnoj Vlasenici vozeći Peugeot 106-1.4 da bi brzo potom sjeo za volan očevog Renault Clio sport-a.

Talenat je počeo da donosi rezultate pa je mladi Ramić bio sve bolji i bolji u šampionatu Austrije. Odomaćio se na pobjedničkim postoljima tako da je iskorak prema evropskim nastupima bio logičan put kojim je krenuo.

Također odmah se odlično snašao i sa svojim novim automobilom Honda Civic R type nastavio je ređati uspjehe i biti prepoznatljiv dio pobjedničkog postolja. Da je automobilizam “zarazna bolest” dokazuje i najmlađi član porodice Edo Ramić koji također nastupa u šampionatu Austrije i koji polako ide stopama starijih članova.

Naravno i dalje je glavni mehaničar i savjetnik iskusni automobilista Fadil Ramić koji ne može da se odvoji od staze pa maker ovaj put bio u ulozi mehaničara. 

TV izdanje - Poslednje dodato