petak, 12. listopada 2018.

PARIZ: Lexus predstavio specijalno izdanje modela LC 500h



Kompanija Lexus je osim svog novog krosovera, na Sajmu automobila u Parizu predstavila i novo ograničeno izdanje modela LC. 

Predstavnici kompanije su napomenuli da će prodaja ovog modela početi ove jeseni, te da će kupci moći da biraju između 500 i 500h verzija. 

Automobil koji je izložen u Parizu nosi oznaku 500h, a ofarban je u ekskluzivnu „Flare Yellow“ boju i postavljen je na aluminijumskim felnama veličine 21 cola. Krov je izrađen od plastike ojačane ugljenikovim vlaknima a tu je i aktivni zadnji spojler. 

Kada je riječ o kabini, ona je izrađena u nekoliko boja. Prije svega, tu su žuti paneli na vratima, pomiješani sa alkanatrom, bijela kožna sjedišta i pregršt žutih šavova. Tu je i malo ugljenikovih vlakana. 

Prednja sjedišta su podesiva na čak 10 načina, a tu je i head-up ekran, Mark Levinson premijum audio sistem i druge sitnice koje se ne naplaćuju dodatno, kao što to i treba da bude sa modelima ograničenog izdanja. 

Srce modela Lexus LC500 čini atmosferski V8 agregat radne zapremine 5 litara koji razvija 467 konjskih snaga i 527 Nm obrtnog momenta, dok LC 500h verzija ima V6 hibridni pogonski sklop zapremine 3,5 litara koji razvija ukupno 354 konjskih snaga. 


TV izdanje - Poslednje dodato